Ne Kosovu u Unesku: Sprečiti samoproglašeno Kosovo da postane članica Uneska

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne Kosovu u Unesku": Sprečiti samoproglašeno Kosovo da postane članica Uneska

Nevladina organizacija "No Kosovo Unesko" (Ne Kosovu u Unesku) ponovo je pokrenula je kampanju protiv najavljene inicijative da samoproglašeno Kosovo postane članica Uneska.

Ova nevladina organizacija je saopštila da je istovetna inicijativa pre dve godine sprečena i da će se i ovog puta dogoditi isto.

"Pre dve godine smo ih porazili. Odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo da ponovo pokrenemo našu "No Kosovo Unesko" kampanju i još jednom sprečimo Kosovo da postane član Uneska", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je albanska kampanja "Da Kosovo Unesko" imala budžet od milion dolara i da se očekuje da će biti veći ove godine.

Iz NVO "No Kosovo Unesko" navode da se zbog toga obraćaju na Vidovdan, kao jedan od najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji, za pomoć u odbrani srpske baštine i kulture sa Kosova i Metohije donacijama koje se mogu uplatiti na devizni i dinarski račun te organizacije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.