Nastavljeno suđenje Ivanoviću, svedočenje putem video-linka

Izvor: RTS, 27.Mar.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Ivanoviću, svedočenje putem video-linka

Šabahaze Crnobregu, svedokinja tužilaštva koja živi u Finskoj, rekla je da je videla Olivera Ivanovića na mestu ubistva Albanaca 14. aprila 1999. godine. Ivanovićev advokat Ljubomir Pantović kaže da je Crnobregu još jedan neupotrebljiv svedok tužilaštva.
U nastavku suđenja lideru SDP Oliveru Ivanoviću, svedokinja je svoj iskaz dala putem video-linka, prenosi Beta.

Šabahaze Crnobregu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na suđenju u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici rekla da je tog 14. aprila Ivanovića videla ispred stana u zgradi u kojoj je živela u južnom delu Kosovske Mitrovice.
Tvrdi da su ih pripadnici paravojnih jedinica izbacili iz stana i da su je "nju i njenog sina izdvojili", te se tada lideru SDP obratila rečima: "Olivere, spasi mi sina".
Svedokinja nije mogla da potvrdi da je Ivanović bio vođa grupe, ali je rekla da "zna da je kriminalac".
Pritom, ona je Ivanovića oslovila sa Oliver Marković, nakon čega je Sudsko veće odlučilo da dozvoli prepoznavanje optuženog. Između četvorice, Crnobregu je pokazala na Ivanovića.
Crnobregu, kojoj je 14. aprila 1999. godine ubijen sin, na samom početku davanja iskaza rekla je da je preživela dva moždana udara, da ima dijabetes i da posle 10 minuta zaboravlja imena.
Odbrana Olivera Ivanovića kaže da je na današnjem ročištu u Kosovskoj Mitrovici unakrsnim ispitivanjem oborila ranije iskaze svedokinje Šahbaze Crnobregu.
Na pitanje advokata Ljubomira Pantovića da li je ikada davala izjave povodom slučaja Ivanović, Šahbaze je rekla da nije. Ali, pošto su joj advokati pokazali potpisanu izjavu od 21. septembra 1999. godine, datu Žandarmeriji Francuske, ona je odgovorila da "to nije njen
potpis" i da su to "možda napisala njena deca".
Dodala je da nije dala izjavu, jer i ne zna francuski.
"Ovo je još jedan neupotrebljiv svedok za tužilaštvo, rekao je advokat Pantović nakon završetka suđenja.
"Tužilac danas ništa nije dobio. Kao odbrana smo vrlo zadovoljni svedokom, posebno zato što se lista svedoka tužilaštva iscrpljuje", rekao je Pantović.
Ocena Ivanovićevih advokata je da je prva tačka optužnice "čist promašaj" javnog tužilaštva. Advokati smatraju da je to i mišljenje sudskog veća, rekao je Pantović.
Suđenje se nastavlja u ponedeljak i utorak kada će iskaz dati predsednik Saveta za ljudska prava iz juznog dela Kosovske Mitrovice Halit Berani.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odbrana Olivera Ivanovića zadovoljna današnjim svedokom

Izvor: Blic, 27.Mar.2015

Odbrana lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića, optuženog za zločine nad Albancima 1999. i 2000. godine, kaže da je na današnjem ročištu u Kosovskoj Mitrovici unakrsnim ispitivanjem oborila ranije iskaze svedokinje Šahbaze Crnobregu...Na pitanje advokata Ljubomira Pantovića da li...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.