Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na policijsku stanicu u Makedoniji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije potvrdilo je da je oko 40-tak osoba u ranim jutarnjim satima napalo policijsku stanicu u selu Lipkovu, na sjeveru Makedonije, u blizini granice s Kosovom.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski na konferenciji za novinare to je ocijenio kao teroristički napad.

On je rekao da su napadači nosili oznake OVK, da su navodno došli sa Kosova i da su oduzeli oružje i mobilne uređaje iz policijske stanice.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />Prema Kotevskom,naoružani napadači su prijetili policjacima da ih neće spasiti ni premijer Nikola Gruevski, ni lider Demokratske unije za integrcaiju Ali Ahmeti, te da žele vlastitu državu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Makedonska policija spriječila novinare da dođu do mjesta napada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2015

Makedonska policija spriječila je novinarske ekipe iz nekoliko medija da dođu do mjesta, gdje je prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, grupa osoba sa oznakama Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), napala policijsku stanicu...Kao razlog zabrane policija je navela da novinari ne smiju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.