Izvor: N1 televizija, 21.Feb.2017, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Odboru za KiM o "smokvinom listu" Vučićeve politike

Parlamentarni odbor za Kosovo i Metohiju usvojio je izveštaj o radu vladine kancelarije za Kosovo za prošlu godinu, uz negodovanje opozicije što je sa sednice izostao direktor Marko Đurić. Na pitanja koja su uputili, niko od predstavnika Kancelarije nije odgovarao.

Izvor: N1

Pravna pomoć u zaštiti ljudskih prava i imovine, finansijska podrška stanovništvu i opštinama, i očuvanje jedinstva srpskog naroda - tako Kancelarija za Kosovo i Metohiju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sumira svoj rad u protekloj godini. Poslanike su obavestili i da je srpska strana bila otvorena i proaktivna tokom dijaloga u Briselu, a da je Priština ta koja koči napredak.

"Jednostran pristup Prištine očitavao se i u konstantnom odbijanju razgovora o pitanjima za koje smatra da nisu u njenom interesu. Kao što su ZSO, imovina i prava i slobode Srba i SPC", rekao je Dragan Vladisavljević iz Kancelarije za KiM.

Poslanici su podsetili na izjavu direktora Kancelarije Marka Đurića da će Srbi sami formirati Zajednicu srpskih opština, ako Priština to ne učini do Sretenja - koje je prošlo. Zbog toga radikali, Dveri i pojedini nezavisni poslanici traže prekid briselskog dijaloga i raspisiavnje lokalnih izbora u pokrajini. Proevropska opozicija poziva na realnost.

"Ja mislim da je sramota držati literarne sastave o tome šta bi bilo kad bi bilo, šta je trebalo da bude - a nije", navodi Gordana Čomić iz DS.

Opozicija je govorila i o srušenoj barikadi kod mosta u Mitrovici, ali i o vozu oslikanom freskama koji je Srbija poslala na Kosovo a zaustavila u Raški.

"Koji je bio razlog? Da li ima neko, ne samo u ovoj sali nego u Srbiji, da li je neko zaista verovao da će taj voz, tako išaran, da onakvim parolama, ući na KiM", pitao je Goran Bogdanović (SDS) i dodao: "Voleo bih da je direktor Kancelarije tu, da kaže... Premijer nije znao kakav je voz, a svi znamo".

"Pre nekoliko dana smo srušili i taj zid koji su dizali... Morali su da ga sruše. I to je ta žalosna i tužna činjenica i to je realnost naše kosovske politike. To je taj smokvin list koji sprovodi aktuelna vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem", kazao je Đorđe Vukadinović, iz Nova Srbija – Pokret za spas Srbije.

Iz redova SNS odgovorio je Vladimir Orlić: "Izdaja? Sramota. Sramota. Sramota takvih reči. Možda je predsednik Odbora pogrešio što onog koji je sebi to dozvolio nije iz sale izbacio".

Jedna opomena je izrečena na sednici Odbora i to poslaniku radikala Miljanu Damjanoviću. Sa opomenom je završio nakon što je Drecunu rekao da prekine kada je ovaj pokušao da ga utiša.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Predstavnici Kancelarije za KiM nisu odgovarali odboru

Izvor: N1 televizija, 21.Feb.2017

Parlamentarni odbor za Kosovo i Metohiju usvojio je izveštaj o radu vladine kancelarije za Kosovo za prošlu godinu, uz negodovanje opozicije što je sa sednice izostao direktor Marko Đurić. Na pitanja koja su uputili, niko od predstavnika Kancelarije nije odgovarao...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.