Na Kosovu hapšenja zbog trgovine ljudima i prostitucije

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jun.2017, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu hapšenja zbog trgovine ljudima i prostitucije

Na Kosovu je zbog trgovine ljudima uhapšeno pet lica, saopštila je kosovska policija.

Osumnjičeni za trgovinu ljudima uhapšeni su u ponedeljak, preneo je portal KoS Sev.

Pronađena je i 16-godišnja devojka koja je ranije prijavljena kao nestala u Lipljanu, potvrđeno je iz Kosovske policije.

Devojka je pronađena nakon istrage koja je pokrenuta 14. juna.

Zbog ovog slučaja priveden je muškarac, koji je držao pod kontrolom devojku, koristeći, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kako se navodi, njenu tešku ekonomsku situaciju i porodične okolnosti i prisilio je na seksualnu eksploataciju.

U naknadnoj akciji, priveden je još jedan muškarac.

U drugom slučaju, tokom kojeg je pretresen jedan od lokala u Peći, privedena su dva muškarca albanske nacionalnosti, dok je devojci '93. godišta, po skraćenoj proceduri, naloženo da se pojavi pred Osnovnim sudom u Peći.

Oni se terete da su izvršili dela "omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju" i "pružanje prostora za obavljanje prostitucije".

Odlukom opštinskog inspektorata zatvoren je i lokal koji je pretresen.

Od početka 2017. radi sprečavanja trgovine ljudima i prostitucije, Kosovska policija sprovela je niz akcija širom Kosova.

Pretresane su desetine lokala, a sprovedene su i pojedinačne akcije hapšenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.