Izvor: Blic, 28.Avg.2016, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPETO NA KOSOVU Albanci blokiraju dolazak raseljenih Srba u Suvu Reku, sukobi sa policijom

Albanci iz Mušutišta, opština Suva Reka na Kosovu, sukobili su se sa policijom kada su jutros blokirali put koji vodi prema ovom selu, a kojim je trebalo da prodju proterani i raseljeni Srbi.

Došlo je do sukoba demonstranata pripadnika kosovske specijalne policije, koja je uhapsila više demonstranata i upotrebila suzavac i palice.

Policajci u opremi za razbijanje demonstracije sa šlemovima i štitovima.

Albanci, mahom, meštani Mušutišta, blokirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su put koji vodi prema crkvi Bogorodice Odigitrije koja je porušena i na čijim temeljima su jutros raseljeni Srbi trebali da prisustvuju liturgiji povodom praznika velike Gospojine.

Na licu mesta nalaze se pripadnici specijalne jedinice kosovske policije koji su, kako javlja Tanjugov reporter s lica mesta, uhapsili par demonstranata i pokušavaju da oslobode prolaz Srbima.

Demonstranti nose albanske zastave i uzvikuju parole "UCK, UCK".

Oko 150 raseljenih Srba nalazi se u tri autobusa i čekaju rasplet situacije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meštani Mušutišta protestuju zbog dolaska raseljenih Srba

Izvor: Beta, 28.Avg.2016

U selu Mušutište kod Suve Reke, na putu koji vodi ka porušenoj crkvi iz 18. veka, došlo je do sukoba policije i meštana Albanaca koji protestuju zbog dolaska raseljenih Srba iz tog sela, koji danas treba da obeleže crkvenu slavu.Kosovska policija počela je da privodi okupljene demonstrante, koji...

Nastavak na Beta...

Suzavac i kamenice u Mušutištu, Srbi sprečeni da posete crkvu

Izvor: RTS, 28.Avg.2016

Tri autobusa sa oko 150 raseljenih Srba iz Mušutišta kod Suve Reke, nakon više od četiri sata čekanja, vratili su se nazad pošto zbog protesta Albanaca nisu uspeli da obiđu razrušenu crkvu Bogorodice Odigitrije. Lokalni Albanci, koji su blokirali put, sukobili su se sa kosovskom policijom....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.