Mustafa: Trepču ne mogu da brane oni koji ruše Prištinu

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Trepču ne mogu da brane oni koji ruše Prištinu

Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je danas da se Trepča ne može braniti nasiljem i da ne mogu da je brane oni koji unišstavaju Prištini.

- Napad opozicije na policiju je napad na državu i institucije. Trepča se ne brani nasiljem. Trepča je zaštićena zakonom od strane skupštine i rudara. Trepča se ne može braniti od onih koji uništavaju Prištinu - rekao je Mustafa na sednici Vlade povodom jučerašnjih nasilnih antivladinih protesta u Prištini.

- Protesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su od glave do pete bili političke prirode - rekao je Mustafa, naglasivši da političke partije koje su učestvovale u protestima pokušavaju nasilno da dodju na vlast, prenose prištinski mediji.

On je izrazio žaljenje zbog povređenih tokom sukoba i pozdravio napore policije da zaštiti javnu imovinu.

Ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni je rekao da je prvo kršenje zakona bilo to što organizatori nisu prijavili protest.

On smatra da je policija pokazala profesionalizam u suočavanju sa demonstrantima, koji su u sukobima koristili tvrde predmete koji mogli biti smrtnonosni.

Prema Hisenijevim podacima, u jučerašnjim sukobima sa demonstrantima povredjena su 92 policajca, od kojih dvojica teško.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mustafa:Trepču ne mogu da brane oni koji ruše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da se Trepča ne može braniti nasiljem i da ne mogu da je brane oni koji uništavaju Prištinu..."Napad opozicije na policiju je napad na državu i institucije. Trepča se ne brani nasiljem. Trepča je zaštićena zakonom", rekao je Mustafa na sednici vlade...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.