Mustafa: Trepča je naša! O tome nećemo razgovarati u Briselu

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Trepča je naša! O tome nećemo razgovarati u Briselu

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da se u Briselu neće razgovarati o Trepči jer je taj kombinat, kako je rekao, u svojini Kosova, piše danas dnevnik Koha ditore.

Premijer Kosova je rekao da se o Trepči "nikada neće razgovarati" u Briselu i da zvanični Beograd, govoreći o tom kombinatu, želi da skrene pažnju sa svojih ekonomskih problema i nestabilnosti.

Vlada Srbije tvrdi da je Trepča imovina Srbije. Tokom posete Podujevu, piše Koha ditore, Mustafa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ocenio da su izjave zvaničnika Srbije "dolivanje ulja na vatru" i dodao da nije tačno da su kosovski ministri išli u Beograd da bi razgovarali o Trepči.

- Niko nije išao u Beograd da bi razgovarao o Trepči. Trepča je naša. Ne zamarajte se time ko je šta od srpskih zvaničnika rekao, jer oni pokušavaju da stvore zabunu. Mislim da pitanje Trepče nikome na Kosovu ne treba da bude nejasno. Ona je naša, nalazi se na našoj zemlji - rekao je Mustafa.

Zahtev da Trepča bude transformisana u javno preduzeće na Kosovu bio je jedan od povoda za proteste u utorak u Prištini koji su prerasli u žestoke sukobe demonstranata i policije.

Mustafa je pozvao gradjane da se ne pridružuju protestima koje najavljuje opozicioni Pokret Samoopredeljenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.