Mustafa: Opasno ako ne formiramo sud za OVK

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Opasno ako ne formiramo sud za OVK

Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da za Kosovo nema drugog puta nego da formira Specijalni sud za ratne zločine OVK.

On je ocenio da bi drugačiji ishod bio "izuzetno opasan" za Prištinu.

Mustafa je, u izjavi za RTV 21, rekao da ako skupština Kosova bude formirala Specijalni sud, onda će ona moći da se nakon pet godina ponovo izjasni o tome da li želi da taj sud nastavi rad.

To znači, rekao je Mustafa, da bi kosovske institucije bile te >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje bi odlučivale.

U suprotnom, rekao je on, Kosovu preti velika opasnost.

Mustafa je, takođe, istakao da se tvrdnje o ratnim zločinima moraju ispitati i podsetio da je međunarodna obaveza Prištine da se ispitaju navodi iz izveštaja specijalnog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dika Martija, i izveštaja tužioca Klinta Vilijemsona.

Mustafa je najavio da će o osnivanju Specijalnog suda razgovarati sa svim parlamentarnim grupama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mustafa: Opasno ako Kosovo ne formira Specijalni sud

Izvor: Blic, 01.Jul.2015

Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je danas da za Kosovo nema drugog puta nego da formira Specijalni sud za ratne zločine OVK, ocenivši da bi drugačiji ishod bio "izuzetno opasan" za Prištinu...On je, u izjavi za RTV 21, rekao da ako skupština Kosova bude formirala Specijalni sud, onda će ona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.