Mustafa: O Trepči nećemo razgovarati ni sa kim

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: O Trepči nećemo razgovarati ni sa kim

Premijer Kosova Isa Mustafa je danas u Mitrovici izjavio da se o Trepči neće razgovarati ni sa kim, sem s rudarima koji rade u Trepči, jer se radi o bogatstvu Kosova.

Govoreći na manifestaciji "Nedelje rudara", povodom 26 godina od velikih protesta rudara Trepče 1989. godine kada se veliki broj rudara dobrovoljno blokirao u jamama, Mustafa je rekao da će u rešavanju sudbine Trepče odlučiti Skupština Kosova, u saradnji s rudarima, i da će Trepča ostati "gigant ekonomskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razvoja Kosova".

"Trepča pripada Kosovu, minerali i rude pripadaju Kosovu i mi ni sa kim nećemo sesti za sto i razgovarati o Trepči. O Trepči ćemo razgovarati samo s vama - rudarima Trepče", rekao je Mustafa.

 Predsednik Sindikata Trepče Nezir Behrami je kritikovao institucije Kosova i optužio ih da se nisu dovoljno ozbiljno bavile tim gigantom kosovske privrede.

"Nijedna vlada do sada nije bila spremna da se suoči sa problemima Trepče i u najmanju ruku da donese zakon o penzionisanju ili invalidskoj penziji, kako bi se rešili problem svih onih radnika koji nisu više među nama i nisu mogli da se vrate na posao", rekao je Behrami.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.