Mustafa: Niko me neće sprečiti da se krećem po Kosovu

Izvor: B92, 02.Dec.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Niko me neće sprečiti da se krećem po Kosovu

Priština -- Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da njega i druge predstavnike institucija Kosova niko neće zaustaviti da se kreću po teritoriji Kosova.

Mustafa je rekao da nije tačno da su mu danas Srbi blokirali put da ne bi stigao na otvaranje mosta preko reke Bistrice, na putu koji povezuje opštine Zvečan i Leposavić.

Rekao je da su tamo otišli putevima, a ne kako se tvrdi, "kroz šumu", i da niko nije blokirao kolonu vozila u kojem su bili on i nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministara Vlade Kosova.

Mustafa je izgradnju mosta ocenio izuzetno značajnom za povezivanje građana dve opštine na severu Kosova. U taj most je Kfor uložio 400 hiljada evra, a izgradile su ga kompanije čiji su vlasnici Albanac i Srbin.

"Mi smo bili na otvaranju mosta i to je argument da niko ne može da nam zaustavi kretanje po našoj zemlji i da posećujemo naša mesta", kazao je Mustafa.

Predstavnici opština na severu su danas izjavili da su "zamrznuli odnose sa Kfor-om" zbog učešća premijera Mustafe i ministara Vlade Kosova na otvaranju mosta.

Kfor je večeras povodom izjava predstavnika opština sa srpskom većinom na severu Kosova saopštio da žali što oni nisu prisustvovali otvaranju mosta na putu Zvečan-Leposavić.

"Taj most donosi značajan napredak u razvoju njihovih zajednica. Mostovi su među najsnažnijim simbolima saradnje”, kaže se u izjavi Kfor-a koju prenose prištinski mediji.

Uoči otvaranja mosta je objavljeno da je grupa Srba blokirala put da bi sprečila premijera Mustafu i ministre Kosova da prisustvuju otvaranju mosta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.