Muslimani grade “srpske” crkve i plaćaju “srpske sveštenike”

Izvor: KMnovine.com, 23.Nov.2014, 03:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslimani grade “srpske” crkve i plaćaju “srpske sveštenike”

Da li je tačna strašna tvrdnja iz naslova da nam crkve grade, a sveštenike plaćaju muslimani?

...
Nedavno je na portalu “KMNovine” izašo tekst o tome da je Teodosije “osveštao” prvu crkvu koju gradi tzv “republika Kosovo”! 

„Teodosije 'osveštao' prvu crkvu koju gradi tzv ''republika Kosovo''!

Početak izgradnje novog hrama na teritoriji Eparhije raško-prizrenske >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << finansiranog parama tzv. "republike Kosovo", po svemu sudeći predstavlja i početak izgradnje "kosovske pravoslavne crkve", posebno imajući u vidu redovne međuverske susrete i Teodosijevo angažovanje u njima.
 



   
 http://www.kmnovine.com/2014/11/ddv.html    






Ako “država” Kosovo gradi crkvu, može da se kaže da crkvu grade muslimani jer oni predstavljaju 90% stanovništa te nazovi “države”.

Opet samo par nedelja ranije je pukla bruka “Slučaj Kizbara” u Melburnu jer je crkvena sala izdata muslimanima za molitvu. Upravni odbor ove crkve šalje zvanično saopštenje u kojem u uvodu objašnjava da je iznamljivanje sale neophodno da bi se platio sveštenik! Logika sada govori, ako salu plaćaju muslimani, a tim parama se plaća sveštenik, onda sveštenika plaćaju muslimani!



Vladika Njegoš u Luči mikrokozmi piše:

Snom je čovjek uspavan teškijem,
u kom vidi strašna priviđenja,
i jedva se opred'jelit može
da mu biće u njima ne spada.
On pomisli da je neke pute
od sna ovog osvobodio se;
ah, njegove prevarne nadežde:
on je tada sebe utopio
u sna carstvo tvrđe
i mračnije i na pozor strašni snoviđenja!


U čuvenom govoru na Vidovdan Sveti Nikolaj Žički besedi: “Mi smo tupili, našim kostima, Turske sablje, i obarali divlje horde, koje su srljale kao planinski vihor na Evropu”.

Kako se vremena menjaju, nekada su srpski vitezovi život davali za Krst časni i slobodu zlatnu i bili bedem ispred nadolazećeg islama u Evropu, a sada nam muhamedanci grade crkve i pomažu sveštenike.

Muslimani, pogotovo Arapi su poznati kao vrhunski trgovci, trgovina im je “u krvi” i tradiciji i kao takvi dobro znaju ako se nešto plati da se očekuje od toga i dobra korist.

Kako reče vladika Rade, na pozoru smo strašnih snoviđenja.


Predrag Vučinić, Melburn
Izvor: Borba za veru
Pripremile: KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.