Međunarodni monetarni fond dodelio 184 miliona Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni monetarni fond dodelio 184 miliona Kosovu

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je u okviru novog stend baj aranžmana dodelio Kosovu 184 miliona evra, od kojih se 35 miliona mogu odmah koristiti.

Kako pišu prištinski mediji, program predviđa strukturne reforme, koje su prema zvaničnicima Fonda neophodne kako bi se ekonomski rast Kosova ubuduće obezbeđivao proizvodnjom i izvozom, a ne doznakama građana iz inostranastva.

Cilj programa sa MMF-om je da se ne dozvoli povećanje budžetskog deficita >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i dugova, čuvajući istovremeno nivo troškova, i da se stvori prostor da kapitalni troškovi podstiču razvoj.

Deo dogovora Kosova sa tom međunarodnom finansijskom institucijom je i eliminisanje strukturnih prepreka ekonomskom razvoju, zatim stvaranje boljih uslova za investicije i biznis, poboljšanje infrastrukture i jačanje uloge banaka.

Zamenik izvršnog direktora MMF-a i vršilac dužnosti predsednika Izvršnog borda, Min Žu, rekao je da su, "i pored zdravog rasta i održivog finansijskog sektora, pred Kosovom izazovi u očuvanju fiskalne kredibilnosti i otpisa dugova, kao i povećanje potrencijala za ekonomski razvoj".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.