Mediji: Kosovska skupština protiv suda za zločine OVK?

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Kosovska skupština protiv suda za zločine OVK?

Skupština Kosova i Metohije će u petak 29. maja razmatrati Nacrt zakona o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine OVK, a kako prenose prištinski mediji, moguće je da taj zakonski predlog ne bude izglasan.

''Pored opozicije, još 7 do 10 poslanika Demokratske partije Kosova Hašima Tačija najavilo je da će glasati protiv osnivanja ovog suda'', javili su mediji.

Prema portalu "veriu.info" protiv osnivanja specijalnog su poslanici Tačijevog DPK koji uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolaze iz regije Drenice, dok su dvoumljenje, za sada, izneli i neki iz drugih mesta.

Oni, kako su preneli mediji, smatraju da je ''taj sud nepravedan'', kao i da ne o njemu ''još ništa ne znaju''.

I nezavisni poslanik Saip Muja navodi da se zna kako će glasati, a ko još ne zna ''neka se samo podseti njegovih izjava od trenutka kada je Dik Marti obelodanio svoj izveštaj o zločinima OVK i trgovini organima.

Prema medijima, još tri, četiri poslanika Demokratskog saveza Kosova će glasati protiv formiranja Specijalnog Suda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.