Lunaček o Haradinaju: Srbija da povuče zastarele naloge

Izvor: Blic, 27.Apr.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lunaček o Haradinaju: Srbija da povuče zastarele naloge

Potpredsednica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo Ulrike Lunaček pozdravila je odluku o puštanju Ramuša Haradinaja i pozvala EU da utiče na to da Srbija povuče ”zastarele naloge za hapšenja”, kao uslov za nastavak briselskog dijaloga.

- ”Postojanje zastarelog međunarodnog naloga za hapšenje izdatog od strane Srbije iz 2004, koja trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pod pokroviteljstvom EU vodi dijalog sa Kosovom, potpuno je neprihvatljivo - kaže ona.

Haradinaju je bilo suđeno dva puta i 2008. i 2012. godine je pred Međunarodnim sudom u Hagu oslobođen optužbi za ratne zločine, stoji u saopštenju Ulrike Lunaček.

Ona je pozvala visoku predstvnicu EU Federiku Mogerini i svih 28 država ćlanica EU, posebno one 23 države koje su priznale Kosovo, da jasno poruče Srbiji da bi zastareli nalozi za hapšenja trebalo da budu povučeni.

”Ovo je važan uslov za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, koji se odvija pod pokroviteljstvom EU i po principima dobrosusedskih odnosa”, zaključila je Ulrike Lunaček.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lunaček:Srbija da povuče zastarele naloge, uslov za nastavak dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017

Potpredsednica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo Ulrike Lunaček pozdravila je odluku o puštanju Ramuša Haradinaja i pozvala EU da utiče na to da Srbija povuče "zastarele naloge za hapšenja", kao uslov za nastavak briselskog dijaloga..."Postojanje zastarelog međunarodnog naloga za hapšenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.