Loša atmosfera zbog zloupotreba

Izvor: B92, 02.Avg.2014, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Loša atmosfera zbog zloupotreba"

Klina -- Srbi povratnici u selu Drsnik kod Kline ukazali ministru za povratak i zajednice u Vladi Kosova da zlupotreba donacija među povratnicima stvara lošu atmosferu.

Povratnik Branko Ribać rekao je da ima slučajeva u povratničkim selima te metohijske opštine da su pojedini Srbi od donatora dobijali traktore za potrebe sela i da su te traktore prodavali, a zatim prijavljivali policiji da su ukradeni.

"Posle su ti isti Srbi od donatora dobijali nove traktore", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ribać.

Jedan od povratnika, Milomir Ribać, rekao je ministru Daliboru Jevtiću da su Srbe posvadjale donacije, jer se dešava da neko ima sve, "i tri traktora i dva kombajna", i da ih koristi kao da ih je dobio u nasledje.

Jeftiću je ukazano i na problem da zaduženi za seoske traktore povratnicima naplaćuju korištenje traktora i drugih mašina kao što to rade privatnici kada pružaju usluge.

"Insistirali smo da se nadje prava cena, da se plati, recimo, kombajner, da se plati amortizacija i eventualna popravka kombajna, ali oko toga nismo postigli dogovor", rekli su povratnici.

Stojan Dončić je ukazao na službenika u Kancealriji za povratak u opštini Klina koji koči povratak raseljenih.

"Postoje kradje, pljačke i sve to prijavljuju isti ljudi.T o nije dobrio", kazao je Dončić.

On je pozvao da u rešavanju problema u ovoj opštini saradjuju opština, policija i kosovsko Ministarstvo za povratak, jer, kako je ocenio, bez toga nema opstanka.

Jevtić je rekao da za rešavanje ovih problema treba izvršiti novu organizaciju, kao i to da će ministarstvo na čijem je čelu insistirati na novim personalnim rešenjima na lokalnom nivou u toj opštini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.