Krov nad glavom za devet raseljenih porodica

Izvor: juGmedia, 27.Okt.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krov nad glavom za devet raseljenih porodica

NIŠ – Devet porodica raseljenih sa Kosova i Metohije potpisalo je danas u Gradskoj kući u Nišu ugovore o kupovini seoskih domaćinstava uz pomoć grada i repuličkog Komesarijata za izbeglice i migracije.

Ugovorima je predvidjeno da prodice dobiju po 950.000 dinara za kupovinu kuće sa okućnicom koju su sami odabrali.

Poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije Boris Nužda je istakao da je iz republičkog budžeta obezbedjeno 90 odsto sredstava za stambeno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zbrinjavanje raseljnih lica, dok je preostalih 10 odsto obezbedio grad Niš iz svog budžeta.

Nužda je podsetio da je prošle godine osam interno raseljenih porodica dobilo novac za kupovinu kuće u nekom od niških sela.

Po našoj evidenciji još oko 320 porodica interno raseljenih sa Kosova i Metohije ima želju da na ovaj način bude trajno zbrinuto u Nišu„, kazao je Nužda.

On je istakao da bi konkurs za dodelu sredstava za nabavku kuća trebalo da bude raspisan i naredne godine, pošto je grad Niš pokazao spremnost da i ubuduće izdvaja sredstva za tu namenu.

Prema njegovim rečima u Nišu je zvanično registrovano preko 12.500 intereno raseljenih lica, ali procene su da u gradu živi više od 21.000 lica sa Kosova i Metohije.

Nužda je kazao da u Nišu status lica izbeglih sa područja republika bivše Jugoslavije ima još 96 osoba, a svojevremeno ih je bilo oko 2.000.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ovom prilikom je najavio da će za nedelju ili dve biti potpisani ugovori o kupovini kuća na seoskom području za tridesetak izbegličkih porodica.

Biljana Ljubisavljević
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seoske kuće novi dom za 9 raseljenih porodica

Izvor: NiskeVesti.rs, 27.Okt.2016

Devet interno raseljenih porodica, koje godinama u Nišu žive kao podstanari dobilo je nove domove u niškim selima. Kuće u Velepolju, donjem Međurovu, Jelašnici, Mezgraji, Proseku, Sićevu, Trupalu, Supovcu i Sečanici su otkupljene kroz projekat koji sprovodi i većim delom finansira Komeserijat...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Grad Niš dodelio trajni smeštaj za 10 porodica interno raseljnih lica na selu

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Okt.2016, 08:42

Grad Niš i Komesarijat za izbeglice i migracije obezbedili su sredstva za kupovinu 10 seoskih domaćinstava za interno raseljena lica, čime su ovi ljudi napokon dobili trajni smeštaj...Za ovu namenu Grad i Komesarijat za izbeglice obezbedili su 10 miliona dinara, a sa prodavcima i budućim vlasnicima...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.