Kosovski analitičar: Ko je Rama da nas miri sa Srbijom?

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski analitičar: Ko je Rama da nas "miri" sa Srbijom?

Kosovski analitičar Ljumir Abdidžiku kaže da ni Edi Rama ni Albanija nemaju pravo da govore o srpsko - albanskom pomirenju "ignorišući pri tome mišljenje i saglasnost - a time i postojanje kosovskih Albanaca koji su jedini potlačeni".

- Ko ih sa kime miri - pita Abdidžiku na svom statusu na Fejsbuku, preneo je prištinski portal Albeu.

- Rama nema ni ovlašćenje ni kredibilitet a ni pravo da oprosti, govori i miri se u ime Kosova: ni za budućnost, ni za sadašnjost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a još manje za albansko - srpsku prošlost na Kosovu. Kosovo je Republika, zasebna država. Ima svog gospodara, svoj narod i ako nešto treba da se se oprosti ili da se oko nečega miri, može to samo da uradi. A to što odgovara Rami i Vučiću nema nikakvog značaja. (ovde nikome ništa ne znači) - napisao je Abdidžiku.

Zbog toga, dodao je, i postavljanje pitanja Kosova kao problema između Tirane i Beograda predstavlja tezu koju je “Beograd odavno promovisao, a koja predstavlja oblik negiranja Republike koja je, na žalost, zbog naše tolerancije već visoko uzletela”, napisao je Abdidžiku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovski analitičar: Ko je Rama da nas "miri" sa Srbijom?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2015

Kosovski analitičar Ljumir Abdidžiku kaže da ni Edi Rama ni Albanija nemaju pravo da govore o srpsko - albanskom pomirenju "ignorišući pri tome mišljenje i saglasnost - a time i postojanje kosovskih Albanaca koji su jedini potlačeni"...- Ko ih sa kime miri - pita Abdidžiku na svom statusu na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.