Izvor: Danas, 30.Jan.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska vlada: Nema smene dok traju protesti

Priština, Beograd - Premijer Kosova Isa Mustafa neće smeniti ministra Aleksandra Jablanovića sve dok opozicija to zahteva, saznaje Danas iz izvora bliskih Vladi Kosovo. Kako nam je objašnjeno, zvaničnici kosovske vlade smatraju da dokle god opozicija predvođena pokretom Samoopredeljenje postavja ultimatume i traži smenu srpskog ministra, to se neće dogoditi jer bi u očima javnosti, ali i opozicije delovali slabo na samom početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << mandata. Naši izvori navode da postoji mogućnost da Jablanović ipak bude smenjen kao plod pritiska sa strane, ali ne veruju da će se to dogoditi dok traju ulični protesti opozicionih stranaka.

U prištinskim medijima juče se pojavila vest da će ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović vrlo brzo podneti ostavku. Kako je javila prištinska televizija KTV, pozivajući se na „sigurne izvore“, Jablanović je odlučio da podnese ostavku posle zahteva koje su mu već nekoliko puta uputili premijer i zamenik premijera Kosova, Isa Mustafa i Hašim Tači. Prema tim izvorima, na Jablanovića vrše pritisak i predstavnici međunarodne zajednice. Za KTV Jablanović je rekao da već nekoliko dana nije davao niti daje izjave za medije. Ipak, on je za Novosti rekao da nijednog trenutka nije imao dilemu da li treba da podnese ostavku i da je njegova izjava svima pojašnjena i jasna, osim onima koji je koriste kao povod za nasilje. Prema njegovoj oceni, zahtev za njegovu smenu samo je povod za smenu kosovske vlade.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Babić: Treba uvesti radni kvorum

Izvor: Danas, 30.Jan.2015

Beograd - Od formiranja skupštinskog saziva polovinom aprila prošle godine do danas, poslanici su imali samo dva puta mogućnost da članovima vlade i premijeru postavljaju pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu. Sednica namenjena poslaničkim pitanjima izostala je i juče i dok opozicija tvrdi da vlada...

Nastavak na Danas...

Priština: Mustafa odbacio spekulacije o smeni Jablanovića

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2015

Kosovski premijer Isa Mustafa negirao je danas pisanje nekih prištinskih medija da je razrešenje ministra Aleksandra Jablanovića uslovljeno pozicijom zamenika šefa Kosovske bezbednosne službe."Imenovanje zamenika šefa Kosovske bezbednosne službe definisano je ustavom i nema nikakve veze s Jablanovićem",...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.