Kosovska opozicija traži novu platformu za dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 30.Mar.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska opozicija traži novu platformu za dijalog Beograda i Prištine

Predstavnici kosovske opozicije traže novu platformu za dijalog Beograda i Prištine, tvrdeći da Beograd neće priznati nezavisnost Kosova ukoliko ne bude međunarodnog pritiska u tom cilju i ukoliko Priština ne promeni svoj pristup dijalogu, prenosi danas "Koha ditore".

Predstavnici opozicije su, kako navodi prištinski list, to poručili tokom okruglog stola održanog juče u Prištini o briselskom dijalogu.

Na istom skupu je kosovska ministarka za evropske integracije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mimoza Ahmetaj rekla da bi Kosovo trebalo da iskoristi dijalog kao proces za rešavanje svih nesuglasica sa Beogradom.

Ahmetaj tvrdi da će, na kraju tog procesa, Beograd priznati nezavisnost Kosova.

Predstavnici opozicije uložili su prigovor na izjavu Mimoze Ahmetaj, rekavši da Beograd neće priznati nezavisnost Kosova ukoliko se ne nađe pod međunarodnim pristikom, a Kosovo ne promeni pristup dijalogu, navodi prištinski list.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ujedinjene nacije osporile državnost: Kosovo se piše samo uz zvezdicu

Izvor: Press, 30.Mar.2017

UN agencije, fondovi i programi započeli su primenu nove komunikacione strategije koja obavezuje da uz naziv Kosovo stoji zvezdica (*) . Agencije UN na Kosovu ubacile su zvezdicu i fusnotu vezanu za rezoluciju SB UN 1244...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.