Kosovska Mitrovica u obrazovnom sistemu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2016, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica u obrazovnom sistemu Srbije

Predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić rekao je danas, nakon sastanka sa direktorima škola u toj opštini, da će školski sistem nastaviti da funkcioniše u okviru obrazovnog sistema Srbije i da će lokalna samouprava raditi na poboljšanju učeničkog standarda.

Direktor Osnovne škole "Branko Radićević" Ivan Zaporožac zahvalio je na pomoći koju lokalna samouprava pruža školama i dodao da je obrazovni sistem sve bolji.

"Naš cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da ostanem u obrazovnom sistemu Republike Srbije", rekao je Zaporožac.

Spirić je sa direktorima osnovnih i srednjih škola iz Kosovske Mitrovice razgovarao i o Školskoj sportskoj olimpijadi koja se ove godine u maju održava Vranju.

"Na Školskoj sportskoj olimpijadi ove godine učestvovaće oko sto učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica", rekao je Spirić i ocenio da je to veliki uspeh.

Spirić je kazao da lokalna samouprava u Kosovskoj Mitrovici godišnje izdvaja oko sedam miliona dinara za obrazovanje.

75
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.