Kosovska Mitrovica: Nastavljeno suđenje Ivanoviću

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica: Nastavljeno suđenje Ivanoviću

Iskazom svedoka tužilaštva Preveze Abrašija nastavljeno je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici suđenje petorici Srba, među kojima je i lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

Abraši (59) inače hirurg po zanimanju svedoči o dešavanjima u Kosovskoj Mitrovici 3. februara 2000. godine kada je u ovom gradu ubijeno deset Albanaca.

Ivanović je optužen da je počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kazna za to delo je od pet godina, do doživotne robije.

I ostaloj četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću optužnicom prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrdeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba, kojima je suđenje počelo 18. decembra 2014. godine, izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Nijedan od preko 20 svedoka tužilaštva do sada nije direktno povezao Ivanovića sa optužnicom.

Međunarodnim sudskim većem Osnovog suda u Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nastavljeno suđenje Oliveru Ivanoviću

Izvor: Blic, 05.Maj.2015

Iskazom svedoka tužilaštva Preveze Abrašija nastavljeno je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici sudjenje petorici Srba, među kojima je i lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović...Abraši (59), inače hirurg po zanimanju, svedoči o dešavanjima u Kosovskoj Mitrovici 3. februara 2000. godine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.