Kosovo od sutra članica UEFA?

Izvor: RTS, 02.Maj.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo od sutra članica UEFA?

Zvaničnici Fudbalske federacije Kosova izjavili su da očekuju da Kosovo od sutra postane članica UEFE, tvrdeći da bi zatim Kosovo ubrzo moglo da bude prihvaćeno I u članstvo FIFE.
Kongres UEFA, održava se sutra u Budimpešti, gde će u službenoj poseti danas biti i kosovski premijer Isa Mustafa.

Njegova poseta je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilateralna, ali se ne isključuje da će Mustafa iskoristiti boravak u Mađarskoj I za lobiranje prijema Kosova u evropsku fudbalsku federaciju.
Generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova Erol Salihu rekao je prištinskim medijima da su ispunjeni svi zahtevi Federacije da Kosovo bude primljeno u tu međunarodnu organizaciju.
"Malo je unapred reći da smo sav posao uradili na najbolji mogući način u nekoliko meseci lobiranja, ispunjavanja kriterijuma sportske federacije. Politika je odigrala svoju ulogu. Veliki je uspeh što su zvaničnici UEFA I FIFA pokazali spremnost da na dnevni red stave glasanje o prijemu Kosova", rekao je Salihu.
On dodaje da je optimista i da je Kosovo godina pred "važnim, istorijskim trenutkom za fudbal".
Salihu kaže da Kosovo nema valjanu sportsku infrastrukturu za međunarodne utakmice, ali je uveren da može da se uradi više na tome, tako da timovi i reprezentacija imaju bolje uslove za međunarodna takmičenja.
Kosovo je unazad dve tri godine imalo pravo na prijateljske međunarodne utakmice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Infantino traži od evropskih federacija da daju novac siromašnijim savezima

Izvor: Beta, 03.Maj.2016, 12:04

Predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino pozvao je danas vodeće evropske fudbalske federacije da daju novac siromašnijim savezima u svetu iz svojih fondova koji su uvećani doprinosima iz Fife. "Ako vam ne treba novac, dajte drugim federacijama širom sveta", rekao je Infantino...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.