Kosovo: Tači i Samoopredeljenje najpopularniji

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Tači i "Samoopredeljenje" najpopularniji

Vladajuća Demokratska partija Kosova Hašima Tačija i opozicioni pokret Samoopredeljenje dobili bi najviše glasova ukoliko bio na Kosovu sada bili održani parlamentarni izbori, pokazalo je danas predstavljeno istraživanje javnog mnjenja agencije Index Kosova.

DPK bi dobila 17 odsto glasova, dok bi za Samoopredeljenje glasalo 14 odsto birača.

Na trećem mestu je vladajući Demokratski savez Kosova sa 13 odsto podrške, a sledi opoziciona Alijansa za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budućnost Kosova (ABK) sa šest odsto. Opozicione Inicijativa za Kosovo i Alijansa novo Kosovo (ANK) dobili bi po jedan odsto glasova i tako ostali van parlamenta.

Oko 17 odsto ispitanika nije želelo da odgovori na pitanje za koga bi glasali, 16 odsto su rekli da neće uopšte glasati, dok je njih 15 reklo da ne zna za koga bi glasalo.

Ako bi se uzeli u obzir samo rezultati onih koji su se izjasnili za koju bi partiju glasali onda bi DPK dobila 33 odsto, Samoopredeljenje 28 odsto, Demokratski savez Kosova 24 odsto, ABK 11 odsto, ANK dva odsto i Inicijativa za Kosovo i druge stranke dobile bi jedan odsto glasova.Istraživanje je izvršeno u novembru ove godine na uzorku od 1.024 birača svih uzrasta.

Direktor Index Kosova je bivši direktor Direkcije za finansije opštine Priština u kojoj je na vlasti Samoopredeljenje, što dovodi u sumnju verodostojnost ovih rezultata, javljaju prištinski mediji.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.