Kosovo Polje, saobraćajna nesreća ili uklanjanje svedoka zločina OVK

Izvor: RTS, 24.Feb.2017, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo Polje, saobraćajna nesreća ili uklanjanje svedoka zločina OVK

Bleranda Curi, ćerka nekadašnjeg lokalnog komandanta OVK ubijenog prošle godine, stradala je noćas u saobraćajnoj nesreći u Kosovu Polju. Vozač automobila je uhapšen. Dnevnik "Bota sot" smrt oca i ćerke povezuje sa svedočenjima o zločinima OVK pred sudom.
Vozač Amir Salihu, prema saopštenju kosovske policije, prošao je kroz crveno svetlo i pregazio Blerandu Curi, koja je ubrzo preminula, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bota sot.

Njen otac i nekadašnji lokalni komandant Bedri Curi ustreljen je u glavu godinu dana ranije. To nerasvetljeno ubistvo kosovski mediji su povezivali sa Curijevom navodnom namerom da pred Specijalnim sudom za zločine OVK svedoči o zločinima koje su pripadnici OVK počinili protiv svojih političkih protivnika.
Bedri Curi je takođe bio spreman da svedoči o zarobljavanju i likvidaciji pripadnika Vojske Jugoslavije tokom rata na Kosovu.
Curi je navodno učestvovao u tom zločinu, a naređenje za likvidaciju vojnika izdao je Ajvaz Beriša, poznat i pod ratnim nadimkom "Komandant Tigar".
Problem zaštite svedoka jedan je od ključnih izazova sa kojima će se suočiti Specijalni sud za zločine OVK, s obzirom na to da je čitav niz potencijalnih očevidaca u slučajevima protiv Ramuša Haradinaja i Fatmira Limaja nestajao ili pod misterioznim okolnostima odustajao od svedočenja.
Glavni tužioci Haškog tribunala Karla del Ponte i Serž Bramerc su u više navrata, bezuspešno, upozoravali Savet bezbednosti UN na pretnje svedocima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misteriozna smrt: Ćerka komandanta OVK ubijena?

Izvor: BKTV News, 24.Feb.2017

Bleranda Curi, ćerka nekadašnjeg lokalnog komandanta takozvane Oslobodilačke vojske Kosova stradala je noćas u saobraćajnoj nesreći u Kosovu Polju...Prištinski mediji njenu smrt povezuje sa svedočenjima pred sudom za zločine OVK, s obzirom na to da je njeno otac Bendi Curi prošle godine stradao...

Nastavak na BKTV News...

Kosovo Polje: Saobraćajna nesreća ili uklanjanje svedoka zločina OVK

Izvor: Blic, 24.Feb.2017

Bleranda Curi, ćerka nekadašnjeg lokalnog komandanta OVK ubijenog prošle godine, stradala je noćas u saobraćajnoj nesreći u Kosovu Polju...Vozač automobila je uhapšen. Dnevnik "Bota sot" smrt oca i ćerke povezuje sa svedočenjima pred sudom za zločine OVK, prenosi RTS...Vozač Amir Salihu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.