Kosovo: Na lokalne izbore samo ko plati kaznu, za sada bez velikih stranaka

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Na lokalne izbore samo ko plati kaznu, za sada bez velikih stranaka

Za lokalne izbore najavljene za 22. oktobar do sada je učešće prijavio 17 političkih subjekata, a među njima nema nijedne velike partije, prenose prištinski mediji.

Juče je do 11 sati 17 političkih subjekata apliciralo za potvrđivanje učešća na lokalnim izborima. Od tog broja, pet je građanskih inicijativa, pet nezavisnih kandidata za gradonačelnike opšština i sedam nezavisnih kandidata za skupšštine opšština, navode mediji.

Još danas je rok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da političke partije predaju liste sa imenima za gradonačelnike opšština i za kandidate za opšštinske poslanike koji će učestvovati na izborima 22. oktobra.

Partije, inače, mogu da prođu sertifikaciju i prijave se za izbore samo pod uslovom da su namirile kazne koje je ranije izrekao Izborni panel za žalbe i predstavke, a do sada je to učinila samo Srpska lista, dok je koalicija PAN platila deo.

Od 348.000 evra, koliko iznose sve kazne, političke partije su platile do sada samo 47.817 evra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska lista prijavila kandidate za lokalne izbore u oktobru

Izvor: RTS, 22.Avg.2017

Kandidati Srpske liste za predsednike deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji prijavili su Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini svoje kandidature za predstojeće opštinske izbore. . Istovremeno su za lokalne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.