Kosovo: Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo zahtev ambasade Turske

Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo zahtev ambasade Turske

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Valjon Murtezaj izjavio je danas da se na Kosovu radi u skladu sa važećim zakonima.

Murtezaj je to rekao povodom zahteva Ambasade Turske na Kosovu da vlada u Prištini preduzme mere protiv novinara i suvlasnika portala Gazetaexpres, Berata Bužalje.

Zahtev za preduzimanje mera protiv Bužalje osudila je i Asocijacija novinara Kosova koja je ocenila da zahtev Ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Turske upućen Ministarstvu inostranih poslova Kosova predstavlja teško gaženje prava na slobodu reči koja je zagarantovana Ustavom i zakonima Kosova.

"Od ambasade Turske u Prištini tražimo u najkraćem roku izvinjenje za ovaj skandalozni korak i istovremo tražimo odlazak ambasadorke", navodi se u saopštenju.

Ambasada Turske u Prištini je od vlade Kosova zatražila preduzimanje mera protiv kosovskog novinara Berata Bužalja zbog njegovih komentara na fejsbuku o neuspelom pokušaju puča u Turskoj, objavio je Rojters, a preneo portal Koha.net.

"Pozivam građane Republike Kosovo koji su na odmoru u Turskoj da se pridruže vojsci", napisao je Bužalja na fejsbuku, a kako su preneli lokalni mediji, pored poruke je stavio "smajlija, znak koji podrazumeva da to nije bila ozbiljna poruka".

Bužalja je bio poslanik Skupštine Kosova iz redova Demokratske partije Kosova, koju je nešto pre isteka mandata napustio. Suvlasnik je portala Gazetaexpres.com, koji dnevno posećuje oko milion čitalaca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rašić: Nezakonit akt o penzijama na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2016

Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić izjavio je da je Ustavnom sudu Kosova podnet zahtev za zaštitu ustavnih prava građana koji primaju osnovnu penziju, odnosno neku vrstu socijalne pomoći od 75 evra, koja im je, kako je ocenio, uskraćena nezakonitim podzakonskim aktom kosovskog Ministarstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.