Kosovo: 23 predmeta ratnog zločina

Izvor: B92, 28.Jul.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: 23 predmeta ratnog zločina

Priština -- U specijalnom javnom tužilaštvu na Kosovu postoje oko 23 predmeta za ratne zločine i 11 slučajeva povezanosti s terorizmom u ratu u Siriji.

Tužiteljka Sevide Morina u emisiji RTK "Pravda na Kosovu", kako prenose mediji u Prištini, rekla je da su tužioci spremni da istražuju ratne zločine.

"Predmet istrage za ratne zločine su 23 lica, svi Albanci. Postoji spremnost da radimo na tim slučajevima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da li ćemo uspešno okončati, to će se videti", kazala je ona.

Što se tiče terorizma, Morina je rekla da se specijalno tužilaštvo bavi sa 11 slučajeva povezanosti sa terorističkim organizacijama kao što su Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) i Al-Nusra, sirijski ogranak Al Kaide.

"U poslednje vreme suočavamo se sa pojavom odlaska naših mladih ljudi u rat u Siriji. Oni se priključuju organizacijama kao što su ISIS i Al-Nusra, koje su poznate kao terorističke. U ovom tužilaštvu ima 11 registrovanih slucajeva. Među njima je jedan slučaj koji vodi lokalni tuzilac", navela je ona.

"Smatram da naše društvo treba više da radi na sprečavanju toga i da radi više na obrazovanju mladih", rekla je Morina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KiM: 11 povezanih sa teroristima?

Izvor: B92, 28.Jul.2014

Priština -- Kosovski javni tužilac Sevide Morina izjavila je da Specijalno tužilaštvo trenutno vodi istragu o povezanosti 11 osoba s terorističkim organizacijama iz Sirije...Ona je dodala i da se istražuju dokazi o ucešću 23 osobe u ratnim zločinima...Kako prenosi makedonski portal Tajm, Morina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.