Kongresmen traži formiranje specijalnog suda

Izvor: Blic, 30.Jun.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongresmen traži formiranje specijalnog suda

Američki kongresmen Eliot Engel izjavio je danas da kosovski lideri moraju pronaći način da se u parlamentu Kosova usvoji zakon o formiranju specijalnog suda za zločine Oslobodilačke vojske Kosova.

- Ma koliko to pitanje bilo teško i bolno, lideri institucija moraju naći način da se usvoji zakon - izjavio je Engel posle posete Vrhovnom sudu Kosova.

On je naglasio da bi eventualna odluka Saveta bezbjednosti UN o formiranju specijalnog suda imala dalekosežne posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po budućnost Kosova i odnose sa međunarodnim partnerima.

Parlament Kosova 26. juna nije usvojio ustavne amandmane koji bi omogućili usvajanje zakona o formiranju specijalnog suda za zločine koje je počinila OVK, pošto nije obezbeđena neophodna dvotrećinska većina.

Poslanici liste "Srpska" glasali su za usvajanje ustavnih amandmana, kao i ostali poslanici nealbanske zajednice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nastaviti izgradnju demokratskog društva

Izvor: Akter, 30.Jun.2015

Američki kongresmen Eliot Engel danas je tokom susreta sa predsednicom Kosova Atifete Jahjaga visoko ocenio do sada postignuti napredak i poručio da Kosovo treba da nastavi izgradnju demokratskog društva..Kako je saopšteno iz kabineta kosovske predsednice, Engel smatra i da je na tom putu bitno partnerstvo...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.