KO JE BEOGRADSKI BEGUNAC UHAPŠEN U BUDVI? Opljačkao banku, dilovao kokain i ukrao identitet SRBINU SA KOSOVA

Izvor: Blic, 22.Jun.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO JE BEOGRADSKI BEGUNAC UHAPŠEN U BUDVI? Opljačkao banku, dilovao kokain i ukrao identitet SRBINU SA KOSOVA

Crnogorska policija u Budvi uhapsila je Beograđanina Bojana Jovanovića (33). Jovanović je, kako saznajemo, "ukrao" identitet jednog Srbina iz Zubinog potoka, a u Budvi se krio od odlaska na robiju zbog dve presude: pljačke banke iz 2006. godine i dilovanja kokaina iz 2012, saznaje "Blic".

Interpol Srbije je, podsećamo, izdao poternicu za Jovanovićem zbog koje je ovaj uhapšen. Ta poternica raspisana je zbog dve pravosnažne presude na koje je begunac bio osuđen 2013. i 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine.

Pljačka banke na Vračaru

Najpre je Jovanović, kako saznajemo, zajedno sa dvojicom saučesnika opljačkao filijalu Privredne banke Beograda (PBB) u junu 2006. godine. Banka u Krušedolskoj 7 opljačkana je uz pretnju pištoljem a lopovi su, nakon što su oteli plen navodno pucali na policiju - a zatim pobegli u različitim pravcima.

Nakon hapšenja, Jovanović je 2014. godine priznao krivicu u Višem tužilaštvu, nakon čega je osuđen na tri godine i šest meseci zatvora.

Dilovao kokain

Godinu dana ranije, Jovanović je takođe pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog drugog krivičnog dela. Naime, on je uhapšen i 2012. godine, kada je policija otkrila da je u svom stanu držao 20 grama kokaina, spakovanih u kesice i spremnih za prodaju na beogradskim ulicama.

I za ovo krivično delo dilovanja narkotika Jovanović je pravosnažno osuđen - ovoga puta na tri godine zatvora.

Lažni identitet

Prilikom hapšenja Jovanovića, crnogorska policija je kod Jovanovića pronašla falsifikovana lična dokumenta. U njima je, kako saznajemo, bila lažna lična karta koja je glasila na ime jednog Srbina sa Kosova i Metohije. Kako nezvanično saznajemo, reč je o jednom stanovniku Zubinog potoka, koji, inače, ima legalnu ličnu kartu na svoje ime i živi u tom gradu.

Jovanović je, dakle, putem falš lične karte, postao dvojnik ovog čoveka...

Veze sa klanovima?

Begunac je, inače, uhapšen nakon višemečnog praćenja. Crnogorska policija zvanično je saopštila da se Beograđanin pre hapšenja nalazio pod prismotrom, jer je imao kontakte sa više bezbednosno interesantnih osoba iz budvanske kriminalne grupe koja se nalazi pod lupom istražitelja. Policija pretpostavlja da je u Budvi boravio više od pola godine, jer se na osnovu lažnih dokumenata nesmetano kretao.

Jedina budvanska organizovana grupa koja je bila intenzivnije pominjana u javnosti je ona koja je bila pod vođstvom Milana Mićka Vujovića i Luke Đurovića - dvojice vođa podzemlja bliskih Luki Bojoviću i "škaljarskom klanu".

Za Đurovića se zna da je poginuo u nesreći na putu Budva-Kotor, a Vujović se odavno ne pominje u javnosti.

Jovanoviću je određen ekstradicioni pritvor i on je upućen u zatvor u Spuž, gde će sačekati izručenje Srbiji. naša zemlja i Crna Gora imaju sporazum o međusobnim ekstradicijama osuđenika, pa je samo pitanje vremena kada će Jovanović biti prebačen u neki od srpskih zatvora na izdržavanje kazne od šest godina.

Takođe, očekuje se i da će biti procesuiran zbog falš dokumenata.

Brat: Bojan nema veze sa klanovima

Redakciji "Blica" javio se Nikola, brat uhapšenog Jovanovića, koji tvrdi da njegov srodnik jeste osuđen za trgovinu narkoticima, ali da nema veze bilo kakvim crnogorskim klanovima.

- Škaljarski, kavački, budvanski, nema on veze sa klanovima. Što se tiče ove presude, tačno je da je osuđen u mladosti. Tvrdim da nikada nije pucao na policajca - kaže Nikola.

MUP CG: Ekstradicioni pritvor

On je priveden istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio ekstradicioni pritvor, nakon čega sledi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Srbije u vezi sa izručenjem ovog lica Srbiji, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.