KFOR će da ode kada Kosovo bude sposobno da se odbrani

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR će da ode kada Kosovo bude sposobno da se odbrani

Ambasador SAD-a na Kosovu Greg Delavi je izjavio je u nedelju da će snage KFOR-a biti povučene sa Kosova kada Kosovo bude sposobno da se samo odbrani.

On je na seminaru Rose-Roth Parlamentarne skupštine NATO-a u Prištini, istakao da će doći do transformacije Bezbednosnih snaga Kosova i vojske, ali da ta promena treba da obuhvati sve ustavne elemente na Kosovu.

- KFOR je institucija koju mnogo poštuju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kako Albanaci, tako i kosovski Srbi. Svakako će doći vreme kada Kfor više neće biti potreban - rekao je Delavi.

Prema njegovim rečima, NATO ne treba da se povuče ako zemlja nema sposobnosti da se sama zaštiti.

Seminar Rose-Roth Parlamentarne skupštine NATO počeo je u subotu i na njemu će 21 država članica tog vojnog saveza i njegovih partnera razgovarati o perspektivi Kosova i odnosima sa Evropskom unijom i ulogom NATO u regionu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.