Joksimovićeva: Sporazum ne prejudicira status Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2016, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimovićeva: Sporazum ne prejudicira status Kosova

Sporazum o osnivanju Fonda za Zapadni Balkan ni na koji način ne prejudicira status Kosova, kaže ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

"Zamoliću sve političke partije da se ne bave interpretacijama interpretacija, nego da pročitaju dokument", poručila je poslanicima u parlamentu Joksimović, koja je u ime vlade prošle godine potpisala dokument za osnivanje Statuta Fonda za Zapadni Balkan.

Ona je poslanicima pročitala interpretativnu izjavu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je postala sastavni deo dokumenta, a u kojoj se navodi da se sporazum ne može tumačiti kao priznavanje nezavisnosti Kosova, te da ne prejudicira status.

U izjavi se takođe naglašava da nijedna radnja koju preduzmu privremene institucije u Prištini ne može smatrati validnom ukoliko prekoračuje okvire njihovih ovlašćenja i zalazi u dužnosti rezervisane za specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN.

"Činjenicom da su druge države koje su potpisale dokument prihvatile tu našu izjavu kao integrativni deo dokumenta, čak su na neki način i relativizovale svoj odnos i priznanje Kosova kao nezavisne države", navela je Joksimović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.