Jevtić i Kuči o bržem vraćanju uzurpirane imovine na Kosovu

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić i Kuči o bržem vraćanju uzurpirane imovine na Kosovu

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i kosovski ministar pravde Hajredin Kuči razgovarali su danas o mogućnostima bržeg vraćanja uzurpirane imovine i uz pomoć posebnih sudskih instanci.

Cilj sastanka, kako je rekao Jevtić koji je i inicirao razgovor sa Kučijem, bio je da se vidi šta može da se poboljša u rešavanju problema uzurpirane imovine.

Jevtić je naveo i da "to nije pitanje samo Srba već svih građana Kosova podjednako" i da se mora rešavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na najefikasniji mogući način.

"Mišljenja sam da bi posebno odeljenje suda koje bi se bavilo ovom problematikom doprinelo da se slučajevi uzurpirane imovine reše na kvalitetniji i brži način", rekao je on, navedeno je u saopštenju ministarstva za zajednice i povratak.

Jevtić je upozorio da sud ponekad donosi čudne odluke kada je u pitanju uzurpirana imovina i da u Prizrenu postoje dva takva primera.

Kuči je rekao da u okviru sudskog sistema Kosova "već postoje dva tela koja se bave ovim pitanjem - Agencija za imovisko pravo i specijalno veće suda".

On je naveo i da Jevtić ima svu podršku u nastojanju za efikasnije rešenje problema uzurpirane imovine.

- Svako ima pravo i treba da se vrati na svoju imovinu i da na njoj živ - rekao je Kuči.

Dvojica ministara su se dogovorili da posete jedno od povratničkih mesta i da i na taj način daju podršku procesu povratka, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.