Jahjaga s predstavnicima partija o rešenju za skup

Izvor: Akter, 18.Sep.2014, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga s predstavnicima partija o rešenju za skup

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je danas na odvojene razgovore predstavnike svih političkih partija koji su zastupljeni u kosovskom parlamentu kako bi se pronašlo rešenje za izlazak iz sadašnje blokade skupštine

Jahjaga je samo saslušala opcije za izlazak iz sadašnje situacije ne nudeći moguće rešenje.

Kako je potvrdio izvor portala Ekspres (www.gazetaexpreš.com), koji je prisustvovao susretu Jahjage sa aktuelnim premijerom Hašimom Tačijem, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kosovske vlade je kazao da se zalaže za sveobuhvatnu vladu i da u suprotnom, neće dozvoliti da neko drugi dobije položaj predsednika Skupštine Kosova.

Sa druge strane, ni partije postizbornog bloka, koji čine Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, niti Samoopredelenje, nisu ponudili novo rešenje, sem onoga što su ranije predlagali u skladu sa tačkom 127. odluke Ustavnog suda Kosova koja, prema tumačenju bloka, omogućava i njima da predlože predsednika Skupštine Kosova.

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa kazao je da Jahjaga samo nudi pomoć u prevazilaženju blokade.

"Predsednica nas nije zvala da pruži odgovore. Ona će ponuditi pomoć da se pronadje rešenje", rekao je Mustafa posle susreta sa Jahjagom.

Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Hajredin Kuči izjavio je da su učesnici prvog sastanka sa predsednicom Kosova, predstavili svoje stavove.

"Ovo je faza kada svako iznosi svoje stavove. Doći će faza kada svako treba da čini kompromise", rekao je Kuči.

Poslanici Skupštine Kosova u nastavku konstitutivne sednice nisu izabrali za predsednika parlamenta kandidata DPK Arsima Bajramija, pošto je on dobio glasove 44 poslanika, protiv njegovog izbora je glasao 61 poslanik, a 11 je bilo uzdržano.

Postupajući po odluci Ustavnog suda, predsedavajuća sednice Fljora Brovina prekinula je sednicu i najavila da će se ona nastaviti narednih dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jahjaga s predstavnicima partija o blokadi skupšti

Izvor: Akter, 18.Sep.2014

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je danas na odvojene razgovore predstavnike svih političkih partija koji su zastupljeni u kosovskom parlamentu kako bi se pronašlo rešenje za izlazak iz sadašnje blokade skupštine

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.