Jahjaga pozvala lidere na sastanak, opozicija odbija i uslovljava sastanak

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga pozvala lidere na sastanak, opozicija odbija i uslovljava sastanak

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je pozvala je lidere partija na vlasti i opozicije da u ponedeljak dođu na sastanak povodom prevazilaženja aktuelne političke krize.

Na današnji poziv Jahjage negativno je odgovorio pokret Samoopredelenje, ističući da je predsednica do sada podržavala Vladu i bila njen portparol, dok Alijansa za budučnost Kosova još nije iznela zvaničan stav.

Incijativa za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je kao uslov za učešće na sastanku zatražila da se na njemu razgovara samo o prevremenim izborima.

Poziv Jahjage pozdravio je šefa kancelarije EU na Kosovu Kosovu Samjuel Žbogar.

"U interesu Kosova i njegovog naroda pozivam političke partije da pokažu odgovornost i da pozitivno odgovore na poziv. Čestitam predsednici Jahjaga na liderstvu koji je pokazala odlukom da preuzme ovu inicijativu", rekao je Žbogar.I ambasador SAD na Kosovu Greg Delavije je podržao incijativu kosovske predsednice da se u razgovorima lidera političkih partija pronađe rešenje za izlazak iz sadašnje situacije.

"Lideri Kosova treba da pronađu zajednički jezik", napisao je Delavije na svom tviteru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.