Jahjaga: Ne dolazim u Beograd zbog okolnosti na Kosovu

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Ne dolazim u Beograd zbog okolnosti na Kosovu

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izrazila je žaljenje što zbog nastalih okolnosti na Kosovu i produženja procesa izgradnje institucija neće prisustvovati na konferenciji Trilateralne komisije u Beogradu.

"Izražavam žaljenje što sam bila prinuđena na takvu odluku, ali smatram jako važnom stabilnost u mojoj zemlji i izgradnju ustrajnih i sveobuhvatnih institucija", kazala je Jahjaga za dnevni list "Danas".

Prema njenim rečima, samo na Balkanu posete jedne ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << druge strane mogu biti toliko bučne i izazvati takve reakcije.

"Korist od dijaloga u Briselu jeste da su smanjene tenzije između nas i jedan sastanak između naših političara je normalan. Mi smo ljudi koji želimo dobro našim narodima i više ne želimo mržnju i nasilje. Mi želimo da se odnosi između Kosova i Srbije izgrade na osnovu obostranog poštovanja i razumevanja", navela je ona.

Upitana kada se može očekivati formiranje Vlade Kosova, ona je odgovorila da je u toku diskusija sa liderima parlamentarnih političkih partija kako bi našli prihvatljivo rešenje.

"Testiramo našu unutrašnju demokratiju i proces još uvek traje. Verujem da ćemo postići jedan zajednički zaključak - saglasnost za državu Kosovo i njene građane", rekla je Jahjaga.

Komentarišući kada će se sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Jahjaga je istakla da će to biti kada "realnost Kosova bude priznata i kada od starih neprijateljstava pređemo na pružanje ruke saradnje".

O uletanju drona na stadion tokom fudbalske utakmice Srbija -Albanija, ona je kazala da ono što se dešava na terenu ne bi trebalo da se odražava na nacionalističke sukobe, te da bi lideri trebalo da se suzdržavaju od izjava koje podstiču mržnju i nasilje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jahjaga: Ne dolazim u Beograd zbog okolnosti na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2014

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izrazila je žaljenje što zbog nastalih okolnosti na Kosovu i produženja procesa izgradnje institucija neće prisustvovati na konferenciji Trilateralne komisije u Beogradu..."Izražavam žaljenje što sam bila prinuđena na takvu odluku, ali smatram jako važnom stabilnost...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.