JASAN NAPAD: Musliju poziva na Treći balkanski rat i otcepljenje

Izvor: Telegraf.rs, 21.Apr.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JASAN NAPAD: Musliju poziva na Treći balkanski rat i otcepljenje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju izjavom da Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu i Albaniji, poziva na Treći balkanski rat i rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije.

On je u Bujanovcu rekao da Musliju tom izjavom poziva na rat i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

- Njegova izjava je jasan napad na ustavni poredak >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i teritorijalni integritet Republike Srbije. Ovo treba da komentarišu nadležni državni organi i on bi za ovo morao da odgovara. Ovo nije neka politička izjava niti lični stav već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na Treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije - izjavio je Vulin novinarima.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu što pokušava da izazove balkanski rat.

- Onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se Velika Albanija proteže i na Makedoniju i na Grčku i na Crnu Goru. Nikada se nijedan balkanski rat nije vodio na teritoriji samo jedne zemlje i zato NATO treba da obuzda svoju članicu Albaniju - naglasio je Vulin.

Vulin je kazao da Srbija želi mir i stabilnost u regionu i da ne želi da ratuje.

- Mi nemamo nijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečijih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom ratu - ocenio je Vulin.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasne da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Izjave o pripajanju dela Srbije Albaniji su poziv za treći balkanski rat

Izvor: Beta, 21.Apr.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksanar Vulin rekao je danas da je izjava predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua da opštine Bujanovac i Preševo treba da se pripoje Kosovu ukoliko dodje do njegovog ujedinjenje sa Albanijom otvoren poziv za treći balkanski...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.