Ipak bez dogovora o premijeru KiM

Izvor: B92, 24.Nov.2014, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak bez dogovora o premijeru KiM

Situacija oko koalicije Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova se iz časa u čas zaoštrava, prenose mediji u Prištini.

Potpredsednik Demokratske partije Kosova Hajrudin Kuči je za dnevnik "Blic" na albanskom jeziku izjavio da oko funkcije premijera Kosova i dalje nema dogovora dodavši da ostaje da se nađe rešenje sa Demokratskim savezom Kosova.

U tom smilu, Hajrudin Kuči je kazao da, što se tiče sazivanja konstitutivne sednice Skupštine Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dalje nema dogovora sa Demokratskim savezom Kosova.

Kako prenosi "Blic", pozivajući se na izvore iz Demokratske partije Kosova, mesto premijera u budućoj Vladi Kosova verovatno će pripasti lideru DSK Isa Mustafi.

Neimenovani izvor "Blica" iz Demokratske partije Kosova je kazao da funkcija premijera pripada "ne samo Demokratskom savezu Kosova, nego i Isa Mustafi".

Danas je potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri na konferenciji za novinare rekao da će, DSK, ukoliko Isa Mustafa ne bude premijer, otići u opoziciju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.