IMA LI HARADINAJ VEĆINU? Neizvestan nastavak konstitivne sednice Skupštine Kosova

Izvor: Blic, 24.Avg.2017, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMA LI HARADINAJ VEĆINU? Neizvestan nastavak konstitivne sednice Skupštine Kosova

Još nije izvesno da li će PAN koalicija Ramuša Haradinaja danas uspeti da obezbedi većinu potrebnu za konstituisanje kosovskog parlamenta i izbor predsednika skupštine.

Sednica, odnosno njen nastavak, počeo je danas nešto posle deset sati, ali se rasplet događaja ne nazire.

Korab Sejdiu, poslanik Alijanse za novo Kosova Bedžeta Pacolija, za koga se u poslednjih nekoliko dana priča da će se prikloniti PAN koaliciji, rekao je da za sada nije postignut dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o formiranju vladajuće većine između lidera njegove partije i Koalicije PAN okupljene oko Ramuša Haradinaja.

Većina albanskih medija javlja da su Pacoli, Haradinaj i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji u toku noći na sastanku postigli dogovor o formiranju nove vladajuće većine.

Jedina tačka dnevnog reda na sednici koja traje od 3. avgusta je izabor predsednika parlamenta i pet potpredsednika. Za predsednika Skupštine Kosova koalicija PAN, okupljena oko Ramuša Haradinaja, predložila je lidera DPK Kadrija Veseljija, koji je i do sada obavljao tu dužnost.

Izborom predsednika skupštine i nekoliko potpredsednika, biće konstituisan novi saziv parlamenta, nakon čega sledi formiranje nove kosovske vlade.

Za konstituisanje skupštine u Prištini naophodno je da neka politička opcija obezbedi podršku 61 poslanika. U dosadašnim pokušajima, kojih je bilo nekoliko, PAN koaliciji to nije pošlo za rukom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Propao još jedan pokušaj konstituisanja parlamenta u Prištini

Izvor: RTS, 24.Avg.2017

Najbrojnija koalicija na Kosmetu nema potrebnu podršku za izbor svog predsednika skupštine. Sednica je prekinuta, a predsedavajući će naknadno zakazati novo zasedanje. . U kosovskom parlamentu bila su prisutna 94 poslanika....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.