Hodžaj u SAD: Kosovo opredeljeno da doprinosi bezbednosti

Izvor: B92, 22.Mar.2017, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj u SAD: Kosovo opredeljeno da doprinosi bezbednosti

Priština -- Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj je izjavio da je Kosovo opredeljeno da doprinosi globalnoj i evropskoj bezbednosti.

To je saopštilo njegovo ministarstvo.

Hodžaj je u Vašingtonu, na godišnjem sastanku ministara koalicije koja se bori protiv Islamske države, rekao da je Kosovo preduzelo efikasne mere za predpređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i borbu protiv terorizma i verskog ekstremizma i za onemogućavanje građana Kosova da se pridruže terorističkim organizacijama.

"Kao najmlađa država Evrope, Kosovo je ponosno što je deo globalne koalicije protiv ISSIS-a od prvog dana njenog osnivanja. Istovremeno, Kosovo je primer u regionu po predupređenju nasilnog ekstremizma u Jugoističnoj Evropi. Mi ostajemo opredeljeni da doprinosimo globalnoj i evropskoj bezbednosti", rekao je Hodžaj.

On se tokom vašingtonskog sastanka sastao s novim državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom, i zahvalio mu za "neprestanu američku podršku Kosovu" ističući i odlične odnose.

Hodžaj je imao susrete i s ministrima spoljnih poslova Kipra, Poljske, Austrije, Holandije, Češke, Norveške, Avganistana, Maejzije, Singapura i drugima, od kojih je zatražio podršku za prijem Kosova u međunarodne organizacije, priznanje nezavinsosti Kosova i proširenje bilateralne saradnje u mnogim oblastima, kaže se u saopštenju.

Tokom službene posete SAD, Hodžaj je imao i sastanke s kongresmenima i senatorima, i sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.