Hiseni novi pregovarač, dogovor sledeće nedelje

Izvor: RTS, 27.Nov.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiseni novi pregovarač, dogovor sledeće nedelje

Bivši kosovski ministar spoljnih poslova Skender Hiseni, trebalo bi da bude na čelu kosovske delegacije u dijalogu Beograda i Prištine, navodi prištinski list Ekspres. DPK i DSK koalicioni sporazum potpisuju sledeće nedelje.

Izvori lista Ekspres naveli su da će Skender Hiseni, zameniti Editu Tahiri kao šef tehničkog dijaloga, ali da neće biti ministar u novoj kosovskoj vladi, prenosi Tanjug.

Isti izvor rekao je da su se Demokratska partija Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Demokratski savez Kosova saglasili sa predlogom da Hiseni vodi tehnički dijalog sa Beogradom.

Skender Hiseni bio je ministar spoljnih poslova Kosova u periodu od 2008 - 2010, a inače je član predsedništva Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe.

Lideri Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova Hašim Tači i Isa Mustafa sastali su se i postigli dogovor da će početkom naredne nedelje potpisati konačni politički koalicioni sporazum.

Oni su putem Fejsbuka obavestili javnost da su razgovarali o radu radnih grupa, vladinom programu i podeli institucionalnih obaveza.

Mustafa i Tači su napisali da će se sa potpisivanjem konačnog sporazuma znati svi detalji oko ministarskih resora i svega što je u vezi sa koalicijom DPK-DSK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.