Hejli: Kosovo zaslužuje da bude punopravna članica UN

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejli: Kosovo zaslužuje da bude punopravna članica UN

Nova ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Ujedinjenim nacijama (UN) Niki Hejli kaže da Kosovo "zaslužuje da bude punopravna članica UN".

- SAD veruju da međunarodna zajednica treba da prizna da je Kosovo načinilo velike korake od proglašenja nezavisnosti. Kosovo zaslužuje da zauzme mesto koje mu pripada u međunarodnoj zajednici, uključujući i punopravno članstvo u UN - kazala je Hejli a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi "Koha.net".

Obraćajući se UN, Hejli je rekla da Kosovo treba da učini mnogo više na jačanju vladavine zakona.

Ona je ocenila i da bi Rusija mogla da ugrozi suverenitet Ukrajine što bi, kako je navela, dovelo do destabilizacije Evrope.

Hejli je dodala da veruje u bolje odnose SAD i Rusije, koje neće biti ostvareni "na uštrb prijatelja i evropskih saveznika".

- SAD će ostati najsnažniji partner Evrope u promociji mira i napretka - rekla je Hejli.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.