Haradinaj: Formiranje suda za Kosovo korak unazad

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Formiranje suda za Kosovo korak unazad

Priština - Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i bivši predsednik kosovske vlade Ramuš Haradinaj smatra da je formiranje specijalnog suda za zločine korak unazad za Kosovo.

Haradinaj, bivši vođa OVK koga je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine, rekao je u intervjuu za "Koha ditore" da će kosovska skupština iduće sedmice glasati o formiranju suda, ocenivši da bi bilo bolje da poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prihvate osnivanje tribunala jer će onda on biti u okviru kosovskih zakona.

- Ovo oko suda je uzmi ili ostavi. Ako sami usvojimo u Skupštini, onda ćemo imati neka ovlašćenja jer će sud biti na osnovu kosovskih zakona. Ili ćemo reći mi nemamo kapaciteta i Ujedinjene nacije će formirati tribunal, što bi bilo loše za nas jer bi izašlo iz orbite naših ovlašćenja - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je takođe kazao da neće pomoći aktuelnom premijeru Hašimu Tačiju da ponovo dođe na vlast.

ABK ima dobar trend i mi smo trenutno sa podrškom 15 odsto gradjana veoma stabilni, rekao je Haradinaj, podsetivši da je njegova stranka u koaliciji sa Demokratskim savezom Dardanije i još nekoliko političkih stranaka.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.