Haos u Prištini: Policija upala u prostorije Samoopredjeljenja

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2015, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Prištini: Policija upala u prostorije Samoopredjeljenja

PRIŠTINA - Kosovska policija upala u prostorije pokreta Samoopredjeljenje u pokušaju da uhapsi Albina Kurtija. Hiljade pristalica opozicije demonstriralo u centru Prištine, tražeći odbacivanje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

 Među liderima opozicije je i Albin Kurti, čije je hapšenje najavila policija. Jake policijske snage kontrolisale situaciju u gradu. Poslije protesta koji je protekao bez incidenata, policija opkolila prostorije Pokreta "Samoopredeljenje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Specijalci izvode vezane pristalice Samoopredeljenja iz sjedišta te stranke. Kurti, za sada, nije viđen. Do sada, privedeno je dvadesetak osoba.

Tokom protesta nije bilo incidenata, mada je policija, za ovu priliku, na ulicama oko glavnog trga u Prištini, rasporedila sve raspoložive snage, strahujući da bi se mogle ponoviti scene sa prethodnih protesta opozicije.

Demonstranti su tražili da vlada Ise Mustafe povuče potpise sa sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, koji je uz posredovanje EU, potpisan u Briselu i dogovora o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Policija je, ranije, najavila da će, ukoliko bude prilike, uhapsiti osnivača pokreta Samoopredeljenje Albina Kurtija, koji se, sa velikim brojem tjelohranitelja, ipak pojavio na protestu.

Kurti je, obraćajući se pristalicama, zatražio da se iz zatvora puste aktivisti Samoopredeljenja, uhapšeni zbog izazivanja nereda i bacanja suzavca u parlamentu.

Kurti je, takođe, pozvao na "ujedinjenje Albanaca", navodeći da takav potez ne bi predstavljao prepreku evropskim integracijama.

"Nećemo mahati ovim skarabudženim zastavama koje nose trgovci nacionalnim interesima", rekao je Kurti, aludirajući na zastavu Kosova.

Policija nije tad pokušala da ga uhapsi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.