Gujon prešao u pravoslavlje

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2015, 05:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gujon prešao u pravoslavlje

Poslednjeg dana avgusta u manastiru Dečani, osnivač humanitarne organizacije Solidarnost za Kosovo Francuz Arno Gujon krstio je svoju ćerkicu Milenu. Gujon, koji je posle godina birokratskih prepreka pre četiri meseca konačno dobio državljanstvo Srbije, takođe je prihvatio pravoslavnu veru.

Čin krštenja oca i ćerke obavio je iguman manastira Sava Janjić koji je o tome i obavestio javnost preko svog Fejsbuk profila.

"Danas smo u manastiru Visoki Dečani >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << krstili našeg prijatelja Arno Gujona i njegovu ćerkicu Milenu. Kum je bio naš brat Italijan Frančesko, a krštenju je prisustvovala i Arnooova supruga Ivana", napisao je arhimandrit Sava.

Neobičani francuski mladić iz Grenobla bio je svojevremeno i tema životne ispovesti u jednom od ranijih brojeva "Vesti", kada su čitaoci mogli da se uvere u njegov plemeniti karakter i nesvakidašnju ljubav prema Srbiji i, pre svega, prema Srbima u kosovskim enklavama, kojima je namenjena pomoć njegove humanitarne organizacije.

Jedno kratkotrajno zaposlenje u BiH dovelo ga je do poznanstva sa suprugom Ivanom, devojkom srpskog porekla koja je s roditeljima živela u Francuskoj. Sada su njih dvoje stanovnici srpske prestonice, a 20. avgusta upisali su svoju ćerkicu Milenu u matičnu knjigu rođenih na Novom Beogradu, četiri meseca posle bebinog rođenja u Francuskoj.

- Život nam otvara mnoge puteve, a na nama je da izaberemo jedno od njih. Izabrao sam onaj koji mi se čini pravim - rekao je Gujon dok se u maju ove godine zahvaljivao na srpskom državljanstvu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Sad se krsti sa tri prsta

Izvor: Večernje novosti, 02.Sep.2015

ARNO Gujon (30), poznati francuski humanitarac, predsednik organizacije "Solidarnost za Kosovo", koji godinama pomaže srpskom narodu na Kosovu i Meothiji, najznačajnije trenutke svog života obeležio je u manastiru Visoki Dečani. Osim što je juče primio pravosavnu veru u ovoj svetinji, monasi su...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.