Fusnota posvađala Prištinu i Budvu

Izvor: RTS, 04.Maj.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fusnota posvađala Prištinu i Budvu

Kosovska vlada je u poslednjem momentu odbila da učestvuje na regionalnom skupu o lokalnoj samoupravi, koji će biti održan u Budvi, zato što je u pozivu za konferenciju Kosovo predstavljeno zvezdicom i fusnotom.
Ministarstvo lokalne samouprave poslalo je pismo šefu misije OEBS-a Žan-Klodu Šlumbergeru, iskazujući nezadovoljstvo zbog načina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako je formatizovana konferencija i kako je OEBS na Kosovu, kao organizator konferencije, pozvao Kosovo da učestvuje, prenose mediji u Prištini.
Generalni sekretar Ministarstva Besnik Osmani, kako prenosi kalho.com, naveo je da na takvim skupovima Kosovo treba da bude predstavljeno bez zvezdice i fusnote, da se ne prejudicira status Kosova i da je u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti i mišljenjem Međunarodnog suda pravde.
Prema Osmanijevoj oceni, to je propust i neuspeh organizatora konferencije.
Regionalna konferencija o pitanjima lokalne samouprave biće održana u Crnoj Gori, u Budvi, 5. i 6. maja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.