Filip Šubarić – glumac šeste festivalske večeri

Izvor: RadioCity.rs, 28.Avg.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip Šubarić – glumac šeste festivalske večeri

Iako je još dečak, koji prvi put igra u film,u uz već poznate i iskusne glumce kao što su Anica Dobra, Nebojša Glogovac, Goran Radaković, Miodrag Krivokapić i drugi, Filip Šubarić je ispunio svoj zadatak sa uspehom. Uz pomoć reditelja i čitave ekipe, među kojima je i Denis Murić, uspeo je da nam dočara priču o ljubavi i praštanju, priču o životu u enklavi.
„Ja u ovom filmu ustvari nisam radio kao glumac, zato što sam ja to doživeo. Sve sam već znao i doživeo. Znam >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << kako je bilo na Kosovu. Sada nije kao pre, bilo je pucnjave i svega, sada je dobro. Nema više svađa između Srba i Albanaca“, kaže Filip.
U filmu, uz mnogo peripetija, jedan 80-ogodišnji starac biće ipak sahranjen zahvaljujući svom unuku, desetogodišnjem dečaku koji se usudio da učini nešto naizgled nemoguće za obe zajednice na Kosovu, i srpsku i albansku: da zavoli i stekne prijatelja na suprotnoj strani. Ulogu tog srpskog dečaka Filip je dobio na kastingu, na Kosovu, jer je reditelj Goran Radovanović i želeo da deca u filmu budu upravo sa tog područja.
„Goran je išao po školama, po enklavama na Kosovu. Pronašao je nas 20-oro, a nas četvorica smo prošli na kastingu“, kaže Filip.
Sa svima je, kaže odlično sarađivao, ali mu je najveća podrška bio Miodrag Krivokapić, koji igra sveštenika.
„Pomagali su mi i Anica i Glogovac, ali najviše Krivokapić. Sa njim sa imao najviše scena i najviše smo i radili zajedno“, ispričao je u studiju City radija na Letnjoj pozornici, Filip Šubarić.
I Filip, baš kao i Denis Murić, koji u ovom filmu igra dečaka – Albanca, želi da postane glumac i posle škole upiše Akademiju. Do tada će kaže da uči i igra u školskim predstavama, a ako opet usledi poziv za ulogu deteta na filmu, rado će prihvatiti.

Filip je bio presrećan zbog učešća na Festivalu u Nišu, i iako je bio i u Moskvi i na još nekim festivalima, gde je film i nagrađivan, bio je veoma iznenađen koliko je ljudi došlo da vidi film, i iskreno zadivljen Letnjom pozornicom, ambijentom i atmosferom u punoj Tvrđavi.
Razgovore sa glumcima svake večeri uživo iz studija City radija na Letnjoj prozornici u Tvrđavi omogućili su Emax Fashion i DM drogerije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.