Evropska rukometna federacija još nije priznala Kosovo, ali je dala njihovoj ekipi domaćinstvo turnira!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Sep.2014, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska rukometna federacija još nije priznala Kosovo, ali je dala njihovoj ekipi domaćinstvo turnira!

Evropska kuća rukometna uvrstila ekipu Kosova za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za juniorke a kvalifikacioni turnir će biti održan u južnpj srpskoj pokrajini. Čelni čovek srpskog Saveza Velimir Marjanović napomenuo je da će nacionalni savez uraditi sve što može da spreči prijem Kosova u EHF, ali su mali izgledi da u tome uspe.

Evropska rukometa federacija nije priznala Kosovo, već mu je dodelila status pridruženog člana, a klubovi na međunarodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sceni se takmiče pod zastavom EHF.  Ipak, početkom januara ove godine EHF je dao reprezentaciji Kosova dozvolu da igra prijateljske utakmice, ali sada će početi i zvanične.

Na Kongresu Evropske kuće rukometa u Dablinu održan je žreb kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo za juniorke u Španiju, naredne godine, a juniorke Srbije za rivale u trećoj grupi dobile su Rumuniju, Slovačku i Kosovo, a da stvar bude još gora, za domaćina turnira, EHF je odredio Kosovo!

Sve ovo se dogodilo samo dan uoči rasprave o novom zahtevu Kosovskog saveza za prijem u punopravno članstvo EHF, prenosi “Sportski žurnal”

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Kvalifikacioni turnir je na programu od 17. do 19. aprila 2015. godine.

Čelni čovek srpskog Saveza Velimir Marjanović pred put na kongres u Dablin napomenuo je da će nacionalni savez uraditi sve što može da spreči prijem Kosova u EHF, ali su mali izgledi da u tome uspe.

Obzirom da po Statutu EHF o primanju novih članova odlučuje Kongres velike su šanse da ih i prime.

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL NA ŽREBU EHF: Srpske juniorke moraju na Kosovo!

Izvor: HotSport.rs, 20.Sep.2014

Na Kongresu Evropske kuće rukometa u Dablinu održan je žreb kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo za juniorke u Španiju, naredne godine. Tako su naše devojčice za rivale u trećoj grupi dobile Rumuniju, Slovačku i Kosovo, a da stvar bude još gora, za domaćina turnira, EHF je...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.