Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engel pozvao Kosovo na osnivanje Specijalnog suda

Američki kongresmen Elliot Engel još jednom je pozvao kosovske vlasti da osnuju Specijalni sud, koliko god je to teška odluka, jer u suprotnom, to će biti  UN-ov sud.

On se danas obratio poslanicima Skuopštine Kosova tokom svečane sjednice povodom obilježavanja 25. godišnjice od usvajanja Ustavne deklaracije 1990.

“Ne radi se o tome da li će biti Specijalnog suda ili ne. Za mene, pitanje je da li će biti Specijalnog suda ili UN-ovog suda. Ako ne bude Specijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << suda onda biće UN-og suda. I po tom pitanju, ne vjerujem da će Kosovo dobiti fer tretman. Postoje mnogi problemi oko UN-a, iako mislim da Kosovo treba da bude članica UN-a. Ali ono je blokirano zbog Srbije i Rusije, i to je pogrešno i nije fer.... UN nije fer kada se radi o Kosovu, ali vjerujem da je to alternativa Specijalnom sudu , ako odluke ne bude na Kosovu. Po mom mišljenju, to je veliki problem za Kosovo “, izjavio je Engel.

Engel je na čelu američke delegacije koja ovoga tjedna boravi na Kosovu. Poznat je po pružanju velike podrške nezavisnosti Kosova u američkom kongresu i međunarodnoj javnosti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.