Džejkobson: Nisam se mešala u sporazum partija na Kosovu

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejkobson: Nisam se mešala u sporazum partija na Kosovu

Ambasadorka SAD na Kosovu Trejsi En Džejkobson izjavila je da se nije mešala u koalicioni sporazum koji je postignut između Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Demokratske partije Kosova (DPK).

Džejkobson je u intervjuu prištinskom dnevniku “Zeri” istakla da je bila samo posmatrač, negiravši da je bila protiv ”Samoopredeljenja” u kosovskoj vladi.

- ”Nikada nisam rekla da ”Samoopredeljenje” ne treba da bude deo Vlade Kosova. Ljudi mi povremeno pripisuju takve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stvari, ali to apsolutno nije istina ”- rekla je američka ambasadorka.

U vezi očekivanja nekorumpiranog vladanja ona je pozvala posebno javni sektor koji se ocenjuje kao najkorumpiraniji, da delegira kredibilne ljude. Pominje činjenicu da još ima predsednika opština optuženih za korupciju koji su i dalje na istim položajima. ŠŠto se tiče onih koje je osudio Specijalni sud, Džejkobson kaže da treba da plate po pravdi iako su deo institucija.

O verskom ekstremizmu na Kosovu je rekla da je bio u centru njihove pažnje tokom 2014. godine, a da će imati prioritet i u Novoj godini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nisam uticala na koaliciju na KiM"

Izvor: B92, 22.Dec.2014

Ambasadorka SAD na Kosovu Trejsi En Džejkobson izjavila je da se nije mešala u koalicioni sporazum koji je postignut između DSK i DPK...Džejkobsonova je u intervjuu prištinskom dnevniku "Zeri" istakla da je bila samo posmatrač, negiravši da je bila protiv Samoopredeljenja u kosovskoj vladi..."Nikada...

Nastavak na B92...

Opstanak kosovske vladajuće koalicije zavisi od unutarstranačkih izbora

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Sudbina koalicije Demokratske partije Kosova (DPK) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) zavisiće od rezultata izbora u DSK-u u aprilu sledeće godine, piše danas dnevnik Tribuna...Ako sadašnji premijer Isa Mustafa ne bude ponovo izabran za predsednika DSK i na čelo stranke dođe neko ko je nezadovoljan...

Nastavak na Blic...

Ambasadorka: SAD podržava stvaranje Oružanih snaga Kosova

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

"SAD podržavaju tranziciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage, ali je za tu transformaciju potrebno mnogo raditi na političkom i diplomatskom planu", izjavila je američka ambasadorka na Kosovu Trejsi En Džejkobson za današnji Zeri... Trejsi Džejkobson je kazala da je to opravdan plan koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.